Spaţiu pentru copiii refugiați din Ucraina, amenajat la Gara de Nord

Peste 10.000 de persoane refugiate din Ucraina au tranzitat Gara de Nord în ultimele zile, potrivit estimărilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, majoritatea copii şi femei.

În acest context, Organizaţia Salvaţi Copiii România a amenajat la Gara de Nord un spaţiu special pentru copii, unde să se simtă în siguranţă şi să-şi depăşească emoţiile negative, se arată într-un comunicat de presă.

Până acum, aproximativ 360 de copii aflaţi în tranzit şi 40 de mame au beneficiat de asistenţă umanitară şi consiliere din partea organizaţiei Salvaţi Copiii. Cei mai mulţi dintre refugiaţii ucraineni care ajung cu trenul în Gara de Nord rămân câteva nopţi în locurile de cazare puse la dispoziţie de autorităţi.

„Copiii mai ales ajung aici epuizaţi şi copleşiţi de ce li s-a întâmplat într-un timp aşa scurt: abandonarea casei, despărţirea de tată, în cele mai multe cazuri, drumul lung şi starea de nesiguranţă. De aceea am decis ca, împreună cu specialiştii Salvaţi Copiii Romania, să amenajăm un spaţiu pentru ei, în care să aibă o atmosferă de normalitate.

Este foarte important să se simtă în siguranţă”, a declarat Cosmina Simiean, director general Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.Echipele Salvaţi Copiii România aflate în prezent pe teren numără 45 de specialişti (coordonatori, psihologi, educatori, asistenţi sociali) şi 56 de voluntari, unii dintre ei vorbitori de limbă ucraineană.

Până în prezent, organizația a oferit sprijin pentru 3.638 de copii ucraineni şi 2.983 de adulţi.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.