Spațiile verzi din România sunt împotriva naturii

Copacii din Slatina vor muri pentru că nu li s-a potrivit grilajul decorativ de protecție. Foto: Facebook

În toate orașele mari din România sunt alocate sume importante din buget pentru spațiile verzi, măsurile luate de orânduitorii locali încep să provoace pagube iremediabile naturii urbane.

După ce în București s-au plantat mii de copaci sortiți uscării, iar la Corabia s-au tăiat rădăcinile unor arbori seculari doar pentru a face loc unor borduri, două alte cazuri recente de crimă împotriva naturii țin de câteva zile atenția internetului.

La slatina, doi copaci de de pe bulevardul A.I. Cuza au fost ciopliți de doi angajați ai societății Dezvoltare Urbană Slatina SRL. Aceștia încercau să monteze grătare de protecție cu rol decorativ în jurul arborilor. Când doi dintre aceștia s-au dovedit a fi prea groși, au fost ciopliți la bază.

Cei doi arbori se vor usca. Totul pe banii orașului. Iată explicația oficială:

”Cei doi muncitori au încurcat grătarele pe care trebuia să le monteze la pomii respectivi. Menționăm că fiecare grătar este făcut pentru fiecare arbore în parte, ba chiar cu 10 centimetri mai mare decât diametrul acestuia”, arată un comunicat al societății, care a promis sancționarea angajaților.

La Bacău, spațiile verzi sunt acoperite cu gazon artificial.

Foto: Ziarul de Bacău

Unde ar fi trebuit să fie îngrijită iarba, autoritățile din Bacău a decis să planteze gazon artificial. Imaginile au făcut rapid turul internetului, iar locatarii sunt dezgustați de aspectul ”covorului verde”.

”Deocamdată facem o încercare, să vedem cum rezistă. Este un gazon artificial, care se prinde cu cleme. Nu trebuie udat, nu are nevoie de îngrijire specială. Tot ce am pus acolo nu a rezistat, este dificil accesul pentru a iriga şi am luat această decizie”, a declarat Cristinel Dumbravă, directorul Direcţiei Spaţii Verzi Bacău, care dă asigurări că gazonul artificial este ignifug.