„Spartacus”, liderul revoltei din Rahova, a fost arestat

Vasile Badea, care se autointitula „Spartacus”, a fost arestat preventiv, în urma violențelor din cartierul bucureștean Rahova. De asemenea, alături de el au mai fost arestate încă 4 bărbați care au participat la violențele care au avut loc în ziua de Paște.

În același caz, două femei care au fost reținute pentru 24 de ore au fost plasate în control judiciar de către judecători.

„Să-nnebunesc dacă nu vine Jandarmeria, îi răsturnăm. M-am jurat pe copiii mei. Eu cu frații mei, și cu nepoții mei! Cum vine prima mașină, cum îi răsturnăm. Așteptăm Poliția! Revoluție! Revoluție!” amenința Vasile Badea, într-o filmare pe Facebook, înainte să vină polițiștii.

În aceeași zi, un alt incident violent a avut loc în Săcele, județul Brașov. Opt persoane au fost reţinute de poliţişti şi urmează să fie prezentate, luni, instanţei în vederea luării de măsuri preventive.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, duminică seară, în urma unui apel la 112, prin care o persoană reclama faptul că în Săcele a izbucnit un conflict spontan între mai multe persoane, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, precum şi Serviciul de Acţiuni Speciale.

Unul dintre poliţişti a tras două focuri de armă în plan vertical pentru restabilirea liniştii.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.