Șpaga de la ghișeu. O funcționară de la Evidența Populației, prinsă când lua mită ca să elibereze mai repede actele de identitate

Funcționarii români vor primi un spor de stres (Foto: Ziua de Cluj)
Foto: Ziua de Cluj

O funcționară de la Evidența Populației din județul Hunedoara a fost prinsă în flagrant delict în timp ce primea 150 de euro de la o persoană pentru a elibera mai repede câteva acte de identitate, anunță Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă.

Femeia era angajată la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţa a Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) Hunedoara. Acțiunea a fost organizată de ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Persoana care îi oferea 150 de euro angajatei este denunțătorul din acest dosar.

„În data de 19.08.2022, angajata din cadrul S.P.C.L.E.P. Hunedoara a primit, în temeiul unor înțelegeri anterioare cu prilejul cărora a pretins și acceptat promisiunea, suma de 150 euro, promițând, în schimb, martorului denunțător că, prin influența pe care o are asupra funcționarilor publici cu atribuții specifice în domeniul eliberării cărților de identitate, va interveni pe lângă aceștia pentru a-i determina să procedeze la urgentarea emiterii cărților de identitate, atât pentru denunțător, cât și pentru fiii acestuia”, se arată în comunicatul de presă.

Pe 19 august, suspecta a fost condusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. În aceeași zi, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 20 august a fost stabilită măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Activitățile în cauză s-au desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și cel al Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia.