Soțul șefei DIICOT, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Giorgiana Hosu și-a dat demisia!

giorgiana hosu
Giorgiana Hosu. Foto: Captură B1TV/YouTube

Dan Hosu, soțul șefei Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Giorgiana Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție.

Dan Hosu a fost condamnat de Tribunalul București în dosarul ”Carpatica Asig Sibiu” pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: instigare la acces ilegal într-un sistem informatic și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității.

Decizia nu este definitivă. Chiar și așa, șefa DIICOT a anunțat că și-a prezentat demisia.

Soțul Giorgianei Hosu, care conduce eforturile naționale în destructurarea crimei organizate, a fost achitat, în același dosar, de acuzațiile de dare de mită și trafic de influență, însă nici această decizie nu este definitivă, scrie Ziare.com.

Sursa citată precizează că în acest caz, judecătorii au exclus interceptările realizate de ofițerii SRI, în baza unor decizii ale Curții Constituționale.

Președintele Klaus Iohannis s-a ferit să îi ceară demisia Giorgianei Hosu în ultima perioadă, însă condamnarea soțului acesteia ar fi putut stârni o reacție și la Palatul Cotroceni.

”Dacă apare o condamnare cu siguranță nu va rămâne fără urmări. Asta e self-evident”, a spus Iohannis la o conferință de presă susținută ieri. ”Dacă se va ajunge la acest scenariu, cu siguranță nu voi aștepta ca alții să miște rotițele”, a adăugat președintele României.

Dan Hosu a fost șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR, fiind trimis în judecată de DNA încă din februarie 2017.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.