Sorina Pintea și-a retras demisia. Rămâne șefă la spitalul din Baia Mare, dar în concediu medical

sorina pintea ministerul sănătății
Foto: Pagina de Facebook Sorina Pintea

Cu toate că a fost prinsă în flagrant delict în timp ce lua mită, Sorina Pintea a revenit asupra demisiei din funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare.

Fostul ministrul al Sănătății și-a retras demisia înainte ca actul să intre în efect. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Maramureș, Pintea va rămâne în concediu medical și vrea să fie înlocuită în funcție de Vasile Pop, ca interimar, scrie Mediafax.

Ea a revenit asupra demisiei pe care o înaintase în 2 martie, după ce a fost pusă sub urmărire de către DNA, pentru luare de mită.

Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an. În prezent, fostul ministru din partea PSD este sub control judiciar.

Sorina Pintea fusese arestată preventiv la începutul lunii martie, fiind acuzată că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei, reprezentând un procent de 7% dintr-un contract de lucrări la spitalul din Baia Mare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.