Sorin Oprescu, eliberat pe cauțiune pentru o sumă ridicolă

Sorin Oprescu FOTO: captură video
Sorin Oprescu FOTO: captură video

Fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, condamnat definitiv în România, pe 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție și reținut în Grecia, după ce a fugit din țară, poate fi eliberat pe cauțiune pentru o sumă de 5.000 de euro. Decizia a fost luată de Curtea de Apel de la Atena.

Conform magistraților eleni, fostul primar al Capitalei trebuie să plătească, până miercuri, o cauțiune de 5.000 de euro, potrivit Antena 3. De asemenea, Sorin Oprescu va trebui să se prezinte în fiecare lună la Poliție, în datele de 5 și 16, pentru un control judiciar.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv în 13 mai la 10 ani și 8 luni de închisoare, fiind acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. În prima instanță, primise 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel București după mai bine de 6 ani de procese, dosarul trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.