Sorin Lavric, lider AUR: „Priveliștea unei femei culminează în dezgust când stă pe masa ginecologică”

sorin lavric aur

Foto: Captură YouTube

Sorin Lavric, scriitor, doctor în filosofie și membru AUR, formațiunea de extremă dreapta care a intrat în Parlament, a scris în 2019 o carte plină de concepții misogine, în care jignește de mai multe ori femeile, relatează Libertatea.

El a candidat pe listele AUR Neamț pentru un loc în Senat și are toate șansele de a intra în viitorul Parlament deoarece în acest județ AUR a obținut un scor bun, peste USR-PLUS: 13,8% la Camera Deputaților și 14,4% la Senat.

Sorin Lavric, în vârstă de 53 de ani, este absolvent al Facultății de Medicină (1993) și al Facultății de Filosofie (1996). A fost implicat și în Coaliția pentru Familie, care a încercat să schimbe Constituția României astfel încât în textul fundamental să fie scris că o căsătorie nu poate fi realizată decât între un bărbat și o femeie.

În 2019, el a publicat cartea „Decoct de femeie”, la Editura Ideea Europeană. Criticul Mihai Iovănel a analizat volumul într-un articol pentru publicația Scena9 și a extras câteva citate din care rezultă ce părere are Lavric despre femei:

„Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaleta intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”;

„Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu în care bărbatul vede o stupiditate crasă”;

„Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version