Sorin Lavric, lider AUR: „Priveliștea unei femei culminează în dezgust când stă pe masa ginecologică”

sorin lavric aur
Foto: Captură YouTube

Sorin Lavric, scriitor, doctor în filosofie și membru AUR, formațiunea de extremă dreapta care a intrat în Parlament, a scris în 2019 o carte plină de concepții misogine, în care jignește de mai multe ori femeile, relatează Libertatea.

El a candidat pe listele AUR Neamț pentru un loc în Senat și are toate șansele de a intra în viitorul Parlament deoarece în acest județ AUR a obținut un scor bun, peste USR-PLUS: 13,8% la Camera Deputaților și 14,4% la Senat.

Sorin Lavric, în vârstă de 53 de ani, este absolvent al Facultății de Medicină (1993) și al Facultății de Filosofie (1996). A fost implicat și în Coaliția pentru Familie, care a încercat să schimbe Constituția României astfel încât în textul fundamental să fie scris că o căsătorie nu poate fi realizată decât între un bărbat și o femeie.

În 2019, el a publicat cartea „Decoct de femeie”, la Editura Ideea Europeană. Criticul Mihai Iovănel a analizat volumul într-un articol pentru publicația Scena9 și a extras câteva citate din care rezultă ce părere are Lavric despre femei:

„Sunt trei împrejurări când priveliștea unei femei culminează în dezgust: când își face toaleta intimă, când își probează hainele în oglindă și când stă pe masa ginecologică”;

„Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu în care bărbatul vede o stupiditate crasă”;

„Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.