Sorin Blejnar a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Sorin Blejnar FOTO: Captură video Antena 3
Sorin Blejnar FOTO: Captură video Antena 3

Judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea definitivă a lui Sorin Blejnar, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) la 5 ani de închisoare cu executare. Acesta a fost acuzat de procurori de trafic de influență.

De asemenea, Curtea de Apel București a mai decis menținerea confiscării sumei de peste 12 milioane de lei de la Blejnar și sechestrul pe averea acestuia.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploieşti în decembrie 2016, fiind acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

„Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.

În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip „fantomă” controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, arăta DNA.

Potrivit procurorilor, din această sumă, lui Blejnar i-au revenit efectiv 12.513.894 lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.