Sorana și Monica fac spectacol în China

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Shenzhen, în timp ce Monica Niculescu este în ”optimi”, după o victorie fabuloasă cu letona Jelena Ostapenko.

Shenzhen este un turneu pe placul româncelor. Simona Halep l-a câșigat de două ori la simplu, ultima oară anul trecut, în timp ce Monica Niculescu are două titluri la dublu.

Cum Halep a decis să sară prima săptămână de concurs în acest sezon, la Shenzhen a ajuns Sorana Cîrstea. Târgovișteanca a trecut, mai întâi, de poloneza Magda Linette, cu un dublu 6-3, iar apoi de franțuzoaica Pauline Parmentier, cu un dublu 6-2.

Urmează meciul din sferturi cu americanca Alison Riske, dublă finalistă la Shenzhen, învinsă de fiecare dată în ultimul act.

Monica Niculescu e și ea pe cai mari în China.

Venită din calificări, ambițioasa și abila jucătoare din România a trimis-o acasă pe letona Jelena Ostapenko, favorită 4 a întrecerii. Niculescu se va bate pentru un loc în sferturile de finală cu Kristyna Pliskova, din Cehia.

În cursa pentru trofeu la Shenzhen 2019, principalele favorite sunt bielorusa Aryna Sabalenka și rusoaica Maria Șarapova.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.