Sondajul USR o dă pe Viorica Dăncilă în turul 2

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Dacă în sondajul IMAS pe care vi l-am prezentat mai devreme, Viorica Dăncilă era pe locul 4 în preferințele la vot ale Românilor, în cel dat publicității de USR, premierul e pe 2. O singură constantă au cele 3 sondaje: Dan Barna e pe 3!

Dan Barna, liderul USR, are aproape 20% în sondajul publicat de partidul pe care îl conduce, jumătate din voturile de care s-ar bucura președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale din noiembrie, potrivit sondajului USR prezentat de G4media.

Iohannis e lider autoritar, cu 40,5%, mult peste Viorica Dăncilă, care în sondajul USR, a primit încrederea a 21,4% dintre respondenți.

Dan Barna, care în sondajul IMAS e depășit doar de Mircea Diaconu, are peste 12 procente peste candidatul ALDE și Pro România în sondajul publicat de partidul său.

Mircea Diaconu, jolly joker-ul sondajelor

”Ieri am primit sondajul de la aceeași casă cu care am lucrat la euro, primii patru clasați fiind: Iohannis – 40,5%, Dăncilă – 21,4%, Barna – 19,7%, Diaconu – 7,6%. Dacă ne uităm doar la mediul urban, Barna trece pe locul doi cu 22,7% intenție de vot (Iohannis este la 40,7%, Dăncilă – 15,7% și Diaconu – 9,1%). După cum puteți vedea sunt diferențe mari față de sondajul IMAS / Europa FM și unele greu explicabile. Sondajul făcut pentru noi este realizat prin metoda față-în-față pe aproximativ 1500 de persoane, în timp ce IMAS este făcut prin metoda CATI (telefon) pe aproximativ 1000 de persoane. Ambele au fost realizate în septembrie”, a scris Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei lui Dan Barna pe grupul intern de comunicare al USR.

În sondajul IMAS, Barna are doar 14,2% din sufragii.