Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Toate cifrele anunțate până acum

Sondaje alegeri prezidențiale 2019 FOTO: Pixabay.com
Sondaje alegeri prezidențiale 2019 FOTO: Pixabay.com

Sondaje alegeri prezidențiale 2019. Toate sondajele de opinie efectuate de sociologi până acum îl arată pe Klaus Iohannis drept câștigător al primului tur al alegerilor prezidențiale, cu procente de peste 40%.

Nici măcar simpatizanții PSD nu sunt foarte optimiști. Un sondaj online efectuat de social-democrați, fără să aibă o valoare sociologică, la care au răspuns 5.000 de persoane, îl dau câștigător tot pe președintele Klaus Iohannis.

Astfel, dacă duminica viitoare ar fi alegeri prezidențiale 30% din voturi s-ar duce la Iohannis, în timp ce Viorica Dăncilă, candidatul PSD, ar obține 22%.

Pe locul al treilea în clasament este Theodor Paleologu, cu 12 procente, urmat imediat de liderul USR, Dan Barna.

Candidatul independent susținut de ALDE şi Pro România, Mircea Diaconu, ar aduna doar 7% din voturi, în timp ce umanista Ramona Ioana Bruynseels ar fi votată de numai 6% dintre alegatori.

Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Date IMAS, la comanda Europa FM

Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Potrivit unui sondaj IMAS, la comanda Europa FM, președintele Klaus Iohannis ar câștiga detașat primul tur, cu 45% din voturi. Urmează la mare distanță Mircea Diaconu, cu 16,6%, iar pe locul 3 este clasat Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS, cu 14,2%.

Viorica Dăncilă, candidatul PSD ar ajunge abia pe locul 4 şi ar reuşi să obţină 12,4 procente. Theodor Paleologu, candidatul PMP ar obţine locul 5 cu 7,7%.

Sondajul IMAS a acoperit și preferințele politice ale alegătorilor și pentru partide. Astfel, PNL ar lua 27,7% din voturi, PSD – 19,5%, USR – 17,9%, iar împreună cu PLUS – 23,6%. Ar mai trece pragul și Pro România – 9,1%, ALDE – 6,2% și UDMR – 5,7%.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-28 august pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3%.

Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Ce arată datele USR

Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Conform unui sondaj intern al USR, publicat de G4Media, președintele Klaus Iohannis se află pe prima poziție în preferințele electoraltului, cu 40,5%, urmat de premierul Viorica Dăncilă (21,4%) și de candidatul USR-PLUS, Dan Barna (19,7%). Pe poziția a patra în sondajul USR este poziționat candidatul susținut de ALDE și Pro România, Mircea Diaconu (7,6%).

„După cum puteți vedea sunt diferențe mari față de sondajul IMAS / Europa FM și unele greu explicabile. Sondajul făcut pentru noi este realizat prin metoda față-în-față pe aproximativ 1500 de persoane, în timp ce IMAS este făcut prin metoda CATI (telefon) pe aproximativ 1000 de persoane. Ambele au fost realizate în septembrie”, a scris Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei lui Dan Barna pe grupul intern de comunicare al USR.

Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Date  SOCIOPOL

Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Un sondaj SOCIOPOL îl creditează pe președintele Klaus Iohannis cu 43% din sufragii. Viorica Dăncilă ar lua 21%, în timp ce Dan Barna este creditat cu doar 15%.

Pe locul al patrulea vine Mircea Diaconu, care ar obține 11%. Candidatul PMP, Theodor Paleologu ar lua 4%.

Institutul de sondare SOCIOPOL este condus de Mirel Palada, un apropiat al PSD, care a fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta în 2013. De asemenea, a ieșit în evidență după ce l-a agresat fizic într-o emisiune de la B1 TV pe parlamentarul USR Mihai Goțiu.

Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Date Socio-DATA

Un sondaj realizat de Socio-Data în perioada 16 – 20 septembrie 2019 arată că Iohannis ar obține 40% din voturi, iar pe locul al doilea ar fi Viorica Dăncilă, cu 19%. Candidatul USR-PLUS nu ar obține podiumul, potrivit acestui sondaj, pentru că pe 3 ar veni Mircea Diaconu, cu 16%.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare şi ar candida următoarele partide sau alianţe, Dvs. cu ce partid aţi vota”, sondajul arată că PNL ar obţine 28%, PSD – 25%, USR-PLUS – 22%, Pro România – 9%, ALDE – 4%, iar UDMR și PMP câte 4%.

Sondajul Socio data a fost realizat în perioada 16-20 septembrie 2019, prin interviuri telefonice, pe 1070 de subiecți, cu o eroare tolerată de +/- 3%.

Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Se fac și pariuri

Sondaje alegerile prezidențiale 2019. Se pot face și pariuri pe candidații la alegerile prezidențiale din noiembrie. O casă de pariuri a anunțat cotele pe care le au cei zeci candidați pentru fotoliul de la Cotroceni. Cele mai mari șanse le are Klaus Iohannis, care are o cotă de doar 1,28. Viorica Dăncilă și Dan Barna au fiecare cotă 6, iar Mircea Diaconu – 20.

Cote foarte mari, însă și șanse foarte mici, le au Theodor Paleologu și Alexandru Cumpănașu, fiecare cu o cotă de 100. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, are o cotă de 250, iar Ramona Bruynseels – 700. Cele mai mici şanse la pariuri le au Cătălin Ivan şi Viorel Cataramă. Amândoi au o șansă la o mie să câștige alegerile prezidențiale din noiembrie.