Sondaj USR: Viorica Dăncilă, în turul 2! Dan Barna, abia locul 3!

Dan Barna. Foto: Facebook

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie dat publicității de Uniunea Salvați România, grupare politică ce îl are drept candidat la alegerile noiembrie pe Dan Barna, o indică pe Viorica Dăncilă drept posibil adversar al președintelui Klaus Iohannis în turul doi de scrutin.

Dezvăluirile Rise Project despre cariera lui Dan Barna în afacerile cu fonduri europene l-au făcut pe Dan Barna să piardă teren în sondajul USR, în care este cotat cu 18,5% dintre voturi, față de 19,7%, cu cât se lăuda în sondarea făcută luna trecută.

De cealaltă parte, Viorica Dăncilă a crescut de la 21,4% în septembrie, la 23,4% în octombrie, și este pe locul 2 în clasament, mult în urma celui care a petrecut ultimii aproape cinci ani la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis.

Și liderul liberal a pierdut puțin față de sondajul de luna precedentă, când avea 40,5%, acum fiind cotat cu 39 de procente la primul tur al alegerilor prezidențiale, ce va avea loc în 10 noiembrie.

Pe locul 4 în top e candidatul ALDE și Pro România, Mircea Diaconu, cu 8%, în timp ce Toader Paleologu și Kelemen Hunor se zbat să atingă pragul de 4 la sută din preferințele românilor.

Dacă în turul al doilea ar intra Iohannis şi Barna, preşedintele în exerciţiu are prima şansă de a câştiga un nou mandat la Palatul Cotroceni, cu toate că numărul nehotărâților este încă foarte mare pentru a spune că liderul liberal are victoria asigurată.