Sondaj. Cu cine ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri și ce procente ar obține partidele

Județele albastre au fost câștigate de USR-PLUS, cele galbene de PNL, cele roșii de PSD, iar cele verzi de UDMR (la alegerile europarlamentare din 2019). Sursa: hotnews.ro

Potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, PSD a coborât aproape 3 puncte în ceea ce privește intenția de vot, care a ajuns la 20,8%, într-un top dominat de liberali.

Potrivit sondajului, unu din trei români (33%) ar vota la alegeri cu PNL. În timp ce liberalii se mențin în sondajele lunare, iar PSD scade, USR-PLUS a crescut la 18,3%.

Pro România a trecut din nou peste pragul de 10%, după ce în iulie ajunsese la intenția de vot la 9,7%.

Potrivit sondajului realizat de IMAS în perioada 6-26 august, pe un eșantion de 1.010 persoane, cu o marjă de eroare de 3,1%, UDMR se bucură de intenția de vot a 6% dintre români, în timp ce PMP și ALDE nu ating pragul de 5%, ceea ce nu le-ar permite intrarea în Parlament.

PSD se pare că nu va reuși să treacă astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, însă și o victorie la votul de azi, din Parlament, ar fi fost la fel de greu de gestionat de oamenii conduși de Marcel Ciolacu.

Rămâne de văzut cum se va descurca PSD la alegerile locale, care au loc în mai puțin de o lună, și în contextul ”dezertărilor” din ultima vreme, dar și al crizei de imagine prin care trece partidul.