SONDAJ. PNL se întristează, PSD și Ponta jubilează: „Oamenii ne apreciază!”

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu
Victor Ponta. FOTO: Ionuț Fantaziu

Primul ministru Victor Ponta și-a manifestat bucuria pe Facebook, după apariția unui sondaj Avangarde, care arată că alianța formată din PSD, UNPR și PC ar putea fi votată de 42% dintre bucureșteni dacă în următoarea perioadă ar fi alegeri locale.

„O veste bună despre cum oamenii din Capitală apreciează activitatea noastră politică și Guvernamentală, dar și munca primarilor sprijiniți de noi – Sorin Oprescu, Neculai Onțanu, Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone! Trebuie să muncim mai mult și mai eficient și la alegerile locale de anul viitor rezultatele vor fi pe măsură!”, a postat Victor Ponta pe pagina personală de Facebook.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, cercetarea sociologică, realizată de Avangarde în perioada 2 – 15 iunie, arată că 37% dintre bucureșteni ar vota candidatul PNL, potrivit Agerpres.ro. Pe locul al treilea ar fi, la egalitate, candidații Partidului Liberal Reformator (PLR) și ai Partidului M10, cu 5% dintre opțiuni.

Sondajul Avangarde mai arată că bucureștenii sunt mulțumiți în proporție de 40% de activitatea Primăriei Sectorului 1, 32% de activitatea Primăriei Sectorului 2, 46% de Primăria Sectorului 3, 49% de Primăria Sectorului 4, doar 5% de activitatea Primăriei Sectorului 5 și 15% de Primăria Sectorului 6.

Ponta, bătut la capitolul „încredere” de Ecaterina Andronescu

Însă, același sondaj mai arată și că 76% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de clasa politică actuală, iar 7% nu pot aprecia sau nu pot răspunde la această întrebare. În ceea ce privește topul încrederii pe care o au bucureștenii în politicieni, președintele Klaus Iohannis conduce cu 65%, urmat de Sorin Oprescu — 47%, Ecaterina Andronescu — 44%, Victor Ponta — 39%, Călin Popescu Tăriceanu — 38%, Monica Macovei — 28%, Ludovic Orban — 22%, Alina Gorghiu — 20%, Traian Băsescu — 17% și Teodor Atanasiu — 14%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.400 de persoane, prin metoda față-în-față cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a Bucureștiului, iar eroarea maximă tolerată este de plus/minus 2,62%.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: