Sondaj macabru pe Instagram. O adolescentă și-a luat viața

FOTO: Webster2703/Pixabya.com
FOTO: Webster2703/Pixabya.com

O adolescentă de 16 ani, din Malaezia, și-a luat viața după ce a făcut un sondaj pe contul ei de Instagram. Aceasta le-a cerut celor care o urmăresc să voteze dacă ar trebui să aleagă viața sau moartea. Potrivit The Guardian, 69% dintre cei care au participat la sondaj au votat ca adolescenta să-și ia viața.

Poliția din regiunea malaeziană Sarawak a postat o fotografie cu o captură de pe Instagram în care apărea sondajul cu titlul „Foarte important. Ajutați-mă să aleg viața sau moartea”. După încheierea sondajului, fata s-a aruncat de la etajul 3 al blocului în care locuia.

Un avocat susține acum că toți cei care au votat ca adolescenta să se sinucidă ar trebui puși sub acuzare pentru că au încurajat-o să-și ia viața.

„Ar mai fi această fată în viață dacă majoritatea urmăritorilor ei de pe Instagram ar fi descurajat-o să se sinucidă? Ar fi avut nevoie de sfaturile lor pentru a căuta ajutor? I-a influențat în vreun fel decizia rezultatul sondajului?

Din moment de tentativa de sinucidere este o infracțiune în această țară, s-ar putea ca și încurajarea unei sinucideri să fie”, a declarat avocatul Ramkarpal Singh, care este și membru al parlamentului.

În luna februarie, Instagram a anunțat că va bloca toate imaginile care înfățișează persoane care se automutilează sau își provoacă rău singure. Această măsură a fost luată după moartea unei adolescente britanice. Părinții ei cred că s-a sinucis din cauza unor imagini pe care le-ar fi văzut pe rețeaua de socializare.

FOTO: Webster2703/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.