Sondaj IRES. Turcescu, supriza de la București

FOTO: Robert Turcescu/Facebook
FOTO: Robert Turcescu/Facebook

Gabriela Firea (PSD) ar câștiga alegerile de duminică pentru Primăria Capitalei cu 45%, urmată de Nicușor Dan (USB) cu 25%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de IRES, la comanda Digi24. Cătălin Predoiu (PNL) ar obține 10% și ar fi depășit de Robert Turcescu (PMP), care ar obține 11%. Pe următorul loc ar fi candidatul independent Cătălin Berenghi, cu 4%, iar candidatul ALDE, Daniel Barbu ar lua 2% dintre voturi.

Când a venit vorba de partidul cu care vor vota pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cei care au confirmat că există şanse să meargă la vot au ales astfel: Alianţa PSD+UNPR – 38%; Partidul Naţional Liberal, PNL – 23%; Partidul Uniunea Salvaţi Bucureştiul, USB – 15%; Partidul Mişcarea Populară, PMP – 11%; Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, ALDE – 7%; Partidul România Unită, PRU – 2%.

Sondajul IRES a fost realizat telefonic, pentru Digi24, în perioada 20 mai – 01 iunie 2016, pe un eşantion reprezentativ de 6.628 persoane cu drept de vot în Capitală. Marja de eroare este de 1,4 la sută.

Lupta cea mai aprigă din emisiunile electorale s-a dus între Nicușor Dan, Cătălin Predoiu și Robert Turcescu. De cele mai multe ori, Gabriela Firea a refuzat să participe la dezbateri cu cei patru.

Cea mai recentă dezbatere între cei trei a avut loc aseară, la Realitatea TV.

La un moment dat, Robert Turcescu a întrerupt o dezbatere aprinsă între Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan, care se acuzau reciproc de corupţie. Candidatul PMP a afirmat că alternativă propusă de cei doi la varianta PSD a fost de fapt „junghiul şi tusea”, iar Predoiu nu ar trebui să dea lecţii de morală, pentru că PNL ar fi un partid la fel de corupt ca PSD.

În replică, Predoiu i-a răspins scurt lui Turcescu: „Domnule Turcescu, poate vă doare spatele de la rucsac…”, făcând aluzie la dezvăluirile lui Turcescu, când acesta a mărturisit că este ofiţer sub acoperire, gest pe care l-a asemănat cu eliberarea de un rucsac cu bolovani.

Făcând aluzie la declarațiile lui Robert Turcescu, care a spus în septembrie 2014 că este ofițer acoperit al serviciile secrete și are grad de locotenent-colonel, Virgil Ianțu l-a întrebat pe candidatul PMP la Primăria Capitalei dacă „îi place să doarmă acoperit”.

„Da, dar subțire, foarte subțire. Dorm acoperit și mă dezvelesc atunci când trebuie, când e cald”, a declarat Robert Turcescu.

Întreagul interviu al lui Virgil Ianțu cu Robert Turcescu îl puteți urmări mai jos:

Pe aceeași temă:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.