Sondaj INSOMAR-AVANGARDE. Ce candidați ar putea ajunge în turul 2 al alegerilor prezidențiale

alegeri locale 2020 secție de votare
Foto: GreatNews

Un sondaj de opinie realizat de INSOMAR-AVANGARDE relevă faptul că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale ar ajunge Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Pe locul al treilea, la 3 procente distanță față de liderul PNL ar fi George Simion, candidatul AUR.

Pe primul loc se situează Marcel Ciolacu – 28%, urmat de Nicolae Ciucă – 19%, George Simion – 16%, Elena Lasconi – 13%, Mircea Geoană – 11%, Cristian Diaconescu – 5%, Kelemen Hunor – 4%.

În ceea ce priveşte votul la alegerile parlamentare, cei mai mulţi dintre cei chestionaţi au indicat PSD – 31%, urmat de PNL – 22%, AUR – 16%, USR – 14%, SOS România – 5%, UDMR – 5%, România în Acţiune (care susţine candidatura lui Geoană) – 3%.

Sondajul, care este autofinanţat, a fost realizat în perioada 10 – 20 octombrie, pe un eşantion de 1190 de subiecţi, prin metoda „face-to-face” – teren, la domiciliul respondenţilor. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,1%.

Un alt sondaj, comandat de USR, arată că Marcel Ciolacu s-ar duela în turul al doilea cu Simion.

Potrivit sondajului, Ciolacu ar lua 23, 4%, Simion 19, 8%, Geoană 17, 2 iar Lasconi 17, 1.

Cristian Diaconescu s-ar clasa pe locul patru cu 7, 6% iar liderul PNL ar prinde abia locul 6 cu 6,2%, mult sub partidul pe care îl conduce.

În clasamentul pe partide, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 28,2%, AUR 22,7, USR 19,5, PNL 12,6 iar SOS 5,3%. 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.