Sondaj INSCOP. Câte voturi ar primi PNL și PSD dacă duminică ar fi alegeri parlamentare

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Un sondaj realizat de INSCOP în perioada 15-20 mai, la comanda Pro România, arată că PNL conduce în intențiile de vot cu 38,5%. Pe următorul loc este PSD, care ar obține 25,8%. Pe locul al treilea ar fi alianța USR PLUS, cu 10,2%, iar Pro România ar lua 9,4%. Ar mai trece pragul electoral și UDMR (6%). Potrivit sondajului, PMP ar lua 3,5%, iar ALDE 3,6%.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului fiind de 1132 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

La sfârșitul lunii trecute, un sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, arăta PNL la o cotă de 33% din intențiile de vot. PSD era cotat cu 24,8%, USR era creditat cu 10,8%, iar PLUS – 5%. O creștere semnificativă a înregistrat-o Pro România, partidul lui Victor Ponta fiind cotat în aprilie cu 8,2%, față de 5,8% în martie. UDMR ar fi luat 5,5%, ALDE 4,4%, iar PMP 3,4%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

A mai fost făcut un sondaj și de către CURS, în perioada 4 – 14 mai, în ceea ce privește opțiunile electorale la nivel local. Astfel, PNL ar primi 32% din voturi, în timp ce PSD ar lua 29%. Pe următorul loc ar fi alianța USR PLUS cu 13%. Pro România ar lua 6%, iar UDMR, PMP și ALDE ar lua 5%.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.