Sondaj IMAS. PSD și PNL sunt în scădere, au crescut Pro România și USR

FOTO: B_Me/Pixabay.com
FOTO: B_Me/Pixabay.com

PNL are 32,6% din intențiile de vot, potrivit unui sondaj realizat, pentru luna mai, de IMAS, la comanda Europa FM. În aprilie, liberalii erau creditați cu 33%.

PSD a scăzut cu mai bine de un procent față de aprilie. Social democrații aveau 24,8% iar luna aceasta sunt creditați cu 23%.

Cea mai mare creștere o înregistrează Pro România. Astfel, partidul condus de Victor Ponta are 3 puncte în plus față de sondajul din aprilie și a ajuns la 11,2%.

Și USR are o creștere ușoară și este cotat luna aceasta cu 11,6%, în timp ce partidul de alianță, PLUS, se menține la 5,1%.

Și UDMR este în scădere cu 0,4 procente și a ajuns la 5%. Sub pragul electoral sunt actualele partide parlamentare ALDE (4,2%) și PMP (3,7%).

În ultimele săptămâni au mai fost prezentate și alte sondaje de opinie legate de intențiile de vot. Un sondaj realizat de INSCOP în perioada 15-20 mai, la comanda Pro România, arată că PNL conduce în intențiile de vot cu 38,5%.

Pe următorul loc este PSD, care ar obține 25,8%. Pe locul al treilea ar fi alianța USR PLUS, cu 10,2%, iar Pro România ar lua 9,4%. Ar mai trece pragul electoral și UDMR (6%). Potrivit sondajului, PMP ar lua 3,5%, iar ALDE 3,6%.

A mai fost făcut un sondaj și de către CURS, în perioada 4 – 14 mai, în ceea ce privește opțiunile electorale la nivel local. Astfel, PNL ar primi 32% din voturi, în timp ce PSD ar lua 29%. Pe următorul loc ar fi alianța USR PLUS cu 13%. Pro România ar lua 6%, iar UDMR, PMP și ALDE ar lua 5%.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.