Sondaj. Geoană ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale. Cu cine s-ar lupta în turul 2

mircea geoană

Foto: Facebook

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26%, arată un sondaj INSCOP citat de adevărul.ro.

Pe locul 2, la mică distanță, se află premierul Marcel Ciolacu, cu 24%. George Simion, liderul AUR, se află pe 3, având 13%.

Sondajul a luat în calcul candidatura lui Mircea Geoană din poziția de candidat independent. Astfel, în turul 2, bătălia pentru funcția de președinte al României s-ar da între el și Marcel Ciolacu.

Sondajul a fost realizat în perioada 14 februarie – 5 martie, pe un eșantion de 2.000 de respondenți, prin intermediul unor interviuri față în față. Marja de eroare este de +-2,2%.

Într-un sondaj anterior, realizat de INSCOP în luna ianuarie, tot Mircea Geoană (independent) se afla pe locul întâi în intențiile de vot ale românilor, cu 26,5%. Pe locul 2 se afla Marcel Ciolacu (PSD), cu 18,9%. Diana Șoșoacă se afla pe locul 3, cu 14%, iar George Simion pe locul 4, cu 13,3%. Nicolae Ciucă era abia pe 5, cu 11,4%.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version