Sondaj de opinie. Pe cine vor bucureștenii: pe Nicușor Dan sau pe Gabriela Firea?

sondaj de opinie nicușor dan gabriela firea
Sursa: Facebook

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și de USR-PLUS la Primăria Capitalei, este cotat cu prima șansă la alegeri, potrivit unui sondaj Cult Market Research citat de hotnews.ro.

Sondajul de opinie a fost realizat la comanda Konrad Adenauer, pe 1.064 de persoane, în perioada 23 iulie-7 august.

Din totalul respondenților, 35% susțin că ar vota cu Nicușor Dan, 30% cu Gabriela Firea, iar 5% au declarat că ar alege alt candidat (Traian Băsescu, Vlad Voiculescu, Victor Ponta, Robert Negoiță).

Pe de altă parte însă, nehotărâții sunt foarte numeroși (18%), la fel și cei care nu vor să voteze (12%).

alegeri bucurești nicușor dan gabriela firea
Sursa: hotnews.ro

În ceea ce privește împărțirea pe sectoare, Nicușor Dan are cei mai mulți votanți în sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6, iar actualul primar Gabriela Firea în sectorul 5.

alegeri bucurești nicușor dan gabriela firea
Sursa: hotnews.ro

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.