Sondaj de opinie cu candidați surpriză în turul 2 la prezidențiale, după eliminiarea Dianei Șoșoacă din cursa electorală

alegeri prezidențiale

Sursa: Facebook

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, ar intra în turul doi al alegerilor prezidențiale împreună cu liderul AUR, George Simion, arată un sondaj de opinie realizat la comanda USR și prezentat aseară la postul de televiziune Antena 3 CNN. Mircea Geoană, considerat de mulți favoritul cursei pentru funcția de președinte al României, nici nu ar intra în turul 2.

Elena Lasconi ocupă poziția a patra în cadrul sondajului comandat de partidul pe care îl conduce, în vreme ce candidatul independent Mircea Geoană se află pe locul 3.

Astfel, Marcel Ciolacu ar obține 23,4% din voturi, George Simion 19,8%, Mircea Geoană 17,2%, iar Elena Lasconi 17,1%. Nicolae Ciucă s-ar clasa abia pe poziția a șasea, cu 6,2%, în fața sa aflându-se candidatul Cristian Diaconescu, cu 7,6%. Urmează Kelemen Hunor de la UDMR cu 3,8%, independentul Cristian Terheș cu 3,1%, Ana Birchall cu 0,7% și Ludovic Orban (susținut de Forța Dreptei și PMP) cu 0,7%.

Sondajul de opinie a fost realizat de Verifield, la comanda USR, în perioada 7 – 9 octombrie, deci după respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la președinție printr-o decizie a Curții Constituționale a României. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1009 persoane.

În vreme ce unele sondaje de opinie au avut rezultate similare cu sondajul comandat de USR, altele au oferit cifre diferite. De exemplu, un sondaj Sociopol realizat între 26 august și 3 septembrie arăta că Marcel Ciolacu, candidatul PSD, s-ar afla pe locul întâi în cursa prezidențială, cu 26%, iar pe locul 2 s-ar afla George Simion, candidatul AUR, cu 19%. Mircea Geoană și Elena Lasconi aveau fiecare 14%, iar Nicolae Ciucă 10%.

Potrivit unor sondaje de opinie realizate anterior de INSCOP, singurul candidat care trecea de 20% în sondaje este Mircea Geoană. La începutul lunii septembrie, Remus Ștefureac, directorul institutului de sondare a opiniei publice INSCOP, declara că Mircea Geoană este urmat de Marcel Ciolacu, ce are un scor de 17-19%, iar pe locul 3 este Elena Lasconi, cu 15-16%. Pe locurile 4-5 erau George Simion și Diana Șoșoacă, ei având în jur de 13-14%, iar pe locul 6 candidatul PNL, Nicolae Ciucă, aflat la sub 10%.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version