PSD, prăbușit în ultimul sondaj de opinie înainte de alegerile europarlamentare

liviu dragnea suspendare iohannis

Foto: cdep.ro / Pagina de Facebook Klaus Iohannis

PNL depășește puternic PSD, iar alianța USR-PLUS aproape că îi ajunge din urmă pe social-democrați, arată ultimul sondaj de opinie realizat de IMAS la comanda postului de radio Europa FM.

Românii au spus că ar vota astfel la alegerile europarlamentare de duminică:

PNL – 28,5%
PSD – 21,1%
USR-PLUS – 19,6%
Pro România – 9,9%
ALDE – 9,8%
PMP – 6,2%
UDMR – 3,8%

Prin urmare, UDMR nu ar reuși să treagă de pragul electoral de 5% și nu ar intra în Parlamentul European.

În ceea ce privește opțiunile de vot pentru alegerile prezidențiale, dacă acestea ar avea loc duminică, actualul președinte Klaus Iohhanis ar fi primul clasat, cu 43,5%, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu (19,8%) și Dacian Cioloș (13%).

Pe locul 4 se clasează Victor Ponta, cu 11,6%.

Liviu Dragnea ar fi votat doar de 7% dintre români, Eugen Tomac (PMP) de 2,1%, iar Dan Barna (USR) de 1,9%.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost facut între 2 și 20 mai, prin telefon. Au răspuns 1.010 persoane cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea sondajului este de +/- 3,1%.

PSD, depășit de PNL și în sondajul anterior

Într-un sondaj de opinie anterior, realizat tot de IMAS la comanda Europa FM și dat publicității pe 1 mai, PNL era creditat cu 25,6% din opțiunile românilor.

PSD era pe locul 2, cu 21,7% din voturile românilor care ar merge la urne, iar pe locul al treilea se clasa Alianţa 2020, formată din USR (Dan Barna) şi PLUS (Dacian Cioloş), cu 16,4%.

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, se afla pe locul patru, cu 12,2% din voturi. Pro-România, formaţiunea condusă de Victor Ponta, ar fi obținut 11,7%, UDMR 5,6, iar PMP 5,6%.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version