Sondaj CURS. TOP 3 partide dacă mâine ar fi alegeri

Un sondaj realizat exclusiv în București arată că, dacă s-ar realiza alegeri chiar acum, PSD ar rămâne în fruntea preferințelor alegătorilor.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS), pe un eșantion reprezentativ de 1.067 persoane.

Iată rezultatele sondajului:

PSD – 38%
PNL – 15%
ALDE – 15%
Pro România – 9%
USR – 8%
Mișcarea România Împreună – 7%
PMP – 5%
alta partid – 3%

Pro România este formațiunea fondată de fostul premier Victor Ponta, în timp ce Mișcarea România Împreună a fost inițiată tot de un ex-premier, Dacian Cioloș. PMP este partidul promovat de fostul președinte Traian Băsescu, iar USR este partidul care, la alegerile locale din București, a obținut al doilea cel mai bun ”scor”, după PSD.

Un detaliu care merită menționat este că un procent uriaș – 35% – dintre cei întrebați nu au vrut să își exprime opțiunea.

Marja de eroare a studiului este, potrivit CURS, de +/- 3%. Sondajul a avut loc între 26 octombrie și 12 noiembrie 2018.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională este deținut de jurnalistul Iosif Buble, acționar majoritar și al firmei care deține siteul stiripesurse.ro.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.