Sondaj CURS: PSD – PNL pe primul loc, Alianța Dreapta Unită pe doi

FOTO: Bru-nO/Pixabay.com
FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

Potrivit ultimului sondaj CURS, în cazul organizării unor alegeri parlamentare duminica viitoare, 40% dintre bucureșteni ar vota cu alianța PSD PNL, 25% cu alege Alianță Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei), iar 13% cu AUR.

Întrebați cu ce partid/alianță au votat la alegerile din 9 iunie, 28% dintre respondenți au afirmat că au votat Alianță Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei), 27% cu Partidul Social Democrat (PSD), iar 15% cu Partidul Național Liberal (PNL).

La întrebarea „Cât de mulțumit sunteți de activitatea primarului general Nicusor Dan?”, 22% dintre respondenți au declarat că sunt „foarte mulțumiți”, 24%- „mulțumiți”, în timp ce 30% sunt „nemulțumiți” sau „foarte nemulțumiți (21%) de mandatul edilului Capitalei.

În ce privește activitatea Primăriei de Sector, 19% dintre bucureșteni sunt „foarte muțumiți”, 54% „mulțumiți”, iar de cealaltă parte, 16% s-au declarat „nemulțumiți” și 5% – „foarte nemulțumiți”.

De asemenea, potrivit sondajului, 49% dintre respondenți sunt de părere că lucrurile în Capitală se îndreaptă „mai degrabă într-o direcţie greşită”, în timp ce 44% cred că se îndreaptă „mai degrabă într-o direcţie bună”.

Totodată printre principalele problemele indicate de bucureșteni, care ar trebui rezolvate cu prioritate, se află traficul și aglomerația(26%), nivelul de trai (11%) și apa caldă și termoficarea (9%).

Sondajul a fost realizat în perioada 19-25 iunie, pe un eşantion de 1067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, reprezentantiv pentru populaţia adultă rezidentă din Municipiul Bucureşti, probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Validarea eşantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele au fost ponderate în funcţie de vârsta electoratului bucureştean.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.