Sondaj CURS: Cine e candidatul la Primăria Capitalei care se bucură de încrederea celor mai mulți bucureșteni

Gabriela Firea. Foto: PSD
Gabriela Firea. Foto: PSD

Gabriela Firea, actualul primar al Bucureștiului, are cea mai mare cotă de încredere pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de CURS.

Sondarea a avut loc în perioada 23 ianuarie – 6 februarie, pe un eșantion de peste o mie de persoane, la domiciliul acestora, având un nivel de încredere de 95% și o marjă de eroare de plus/minus 3%.

Gabriela Firea e considerată potrivită sau foarte potrivită pentru a-și continua activitatea la cârma Primăriei Generale a Municipiului București de către 40% dintre cei chestionați.

Contestată aprig de o mare parte a populației marelui oraș, Firea se laudă totuși cu cea mai importantă cotă de încredere, chiar dacă n-a reușit să convingă nici măcar unu din doi bucureșteni.

”Știu că unora nu le vine să creadă, dar mi-am început real activitatea, după depunerea jurmântului, constituirea echipei și câteva săptămâni de acomodare, acum 3 ani, nu acum 30 de ani”, a spus Gabriela Firea pe marginea sondajului, acuzând, așa cum îi stă bine oricărui politician aflat la putere, greaua moștenire.

Traian Băsescu, fost primar al Capitalei și un posibil rival la alegerile locale din acest an, se bucură de încrederea a 29% dintre bucureșteni.

Nicușor Dan e abia pe locul 3, cu 26%, în timp ce Rareș Bogdan a convins doar 23% dintre bucureșteni, Vlad Voiculescu – 22%, iar Violeta Alexandru – 6%.

Un sfert dintre cei chestionați cred ar fi mai bine ca la cârma Primăriei Capitalei să fie un bărbat, în timp ce majoritatea (61%) consideră că un bărbat sau o femeie pot face treabă la fel de bună.