Sondaj CURS. Ce procente au PNL, PSD și USR-PLUS

FOTO: Hurca/Pixabay.com
FOTO: Hurca/Pixabay.com

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a anunțat datele unei cercetări sociologice cu privire la susținerea de care se bucură în această perioadă partidele.

Primul sondaj de opinie din 2020 arată că PNL se consolidează după alegerile prezidențiale pe care candidatul partidului, Klaus Iohannis, le-a câștigat, potrivit stiripesurse.ro. De asemenea, același sondaj mai arată că PSD ar fi într-o ușoară revenire după înfrângerea de la prezidențiale.

Sondajul CURS arată că Alianța USR-PLUS ar fi rămas în jurul aceluiași procentaj pe care l-a avut la alegerile prezidențiale. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, în parlament ar mai intra și Pro România și UDMR, care ar trece pragul electoral. Însă nu și actualele partide parlamentare ALDE și PMP, care ar lua câte 4%.

Sondajul CURS:

PNL – 37%
PSD – 26%
Alianța 2020 USR-PLUS – 14%
Pro Romania – 6%
UDMR – 5%
ALDE – 4%
PMP – 4%
PER – 3%
Altul – 1%

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 30 ianuarie pe un eșantion de 1229 respondenți pe bază de Computer Assisted Telephone Interviewing. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 2,8 la sută.

Un sondaj realizat de CURS în luna octombrie, în perioada 14-21 octombrie 2019 arăta tot PNL pe primul loc și PSD pe 2.

La întrebarea „Dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica următoare, pentru care dintre următoarele partide/alianţe aţi vota?”, cei intervievaţi au răspuns astfel:

PNL – 32%
PSD – 25%
Alianţa USR-PLUS – 17%
Pro România – 7%
ALDE – 6%
UDMR – 5%
PMP – 5%
Alt partid – 3%

Sondajul a fost realizat în perioada 14-21 octombrie, pe un eșantion de 1600 de persoane, prin metoda de culegere a datelor față în față. Sondajul are o eroare maxim tolerată de +/- 2.45% și un nivel de încredere de 95%.

FOTO: Hurca/Pixabay.com