Sondaj. Cine ar câștiga dacă duminică ar fi alegeri: cât ar lua PSD, PNL, USR-PLUS și AUR

ciolacu simion cîțu barna
Foto: gov.ro / facebook.com

Luni, președintele PSD Marcel Ciolacu le-a prezentat colegilor săi, în ședința conducerii PSD de la Neptun, un sondaj realizat de Avangarde, relatează postul de televiziune Digi 24.

Potrivit sondajului, PSD a ajuns la 35%, PNL are 21%, AUR – 15% și USR PLUS – 14%.

Sondajul, realizat pe un eșantion de 900 de persoane, a fost făcut în perioada 20-24 august.

sondaj avangarde
Sursa: Avangarde / Digi24

O altă întrebare a sondajului de opinie s-a referit la scandalul legat de problemele pe care premierul Florin Cîțu le-a avut în Statele Unite în urmă cu 20 de ani (a fost arestat deoarece a condus în stare de ebrietate și chemat în judecată deoarece nu și-a plătit un credit bancar de 6.700 de dolari).

Întrebați dacă premierul ar fi trebuit să demisioneze, 42% dintre respondenți au răspuns că „da”, în timp ce 25% au spus „nu”. 33% nu au răspuns.

Un alt sondaj, prezentat la jumătatea lunii august și realizat de Politico.eu, arăta o scădere de 8% pentru PNL în intențiile de vot, în ultimele 6 luni, de la 26% la 18%. De asemenea, în scădere erau și partenerii de guvernare USR PLUS, aceștia ajungând de la 15% la 12%.

Conform aceluiași sondaj, PSD a crescut de la 31% la 34%, iar AUR a ajuns la 14%.

La alegerile parlamentare de la sfârșitul anului trecut PSD a obținut 29%, PNL 25%, USR PLUS – 15% și AUR – 9%.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.