Sondaj. Care sunt cele mai mari frici ale românilor în această perioadă

FOTO: MabelAmber/Pixabay.com
FOTO: MabelAmber/Pixabay.com

Cea mai mare frică a românilor în ceea ce privește traiul de zi cu zi este legată de creșterea prețurilor, potrivit unui sondaj de opinie realizat de IRES în luna martie. Pe următorul loc se află frica de război.

38% dintre respondenţi au indicat că cel mai mult îi îngrijorează în prezent creşterea preţurilor, 34% au spus frica de război, 6% – situaţia politică, iar 6% – frica de boală, potrivit sondajului.

Creşterea preţurilor era principala îngrijorare a românilor şi anul trecut, dar pe locul doi era frica de boală. Astfel, 30% dintre cei chestionaţi au spus că în anul 2021 i-a îngrijorat cel mai mult creşterea preţurilor, 27% – frica de boală, 7% – situaţia politică, 6% – frica de război, 6% – nesiguranţa locurilor de muncă, 6% – lipsa locurilor de muncă.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 11 – 17 martie, pe un eşantion de 1.051 de persoane cu vârsta peste 18 ani şi are o eroare maximă tolerată de 3,1%.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.