Sondaj Avangarde. Piedone nu mai e pe locul 2 la alegerile pentru Primăria Capitalei

candidați primăria bucurești sondaj nicușor dan gabriela firea popescu piedone

Foto: Facebook

Un sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD îl dă pe primul loc pe Nicușor Dan, cu 31% din intențiile de vot, la alegerile pentru Primăria București. Pe următorul loc nu mai este Cristian Popescu Piedone (PPUSL), cum era până acum, ci Gabriela Firea (PSD), cu 24%. Piedone este dat pe 3, cu 20%, iar pe 4 este Sebastian Burduja, cu 15%. De asemenea, reprezetantul AUR, Mihai Enache are 7%.

În privința Consiliului General, cel mai mare procent l-ar câștiga PSD – 31%, urmat de Alianța Dreptei Unite (USR, PMP, Forța Dreptei) cu 25% și PNL – 20%. PPUSL ar obține 10%, AUR – 9%, iar SOS, condus de Diana Șoșoacă, ar lua 2%.

În ce privește alegerile europarlamentare, alianța PSD-PNL ar obține 50%, urmată de alianța de opoziție ADU cu 26%, AUR – 11%, PUSL – 9%, SOS – 2% și REPER – 1%.

La întrebarea Credeți că decizia alianței PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost o decizie… ? 58% din cei care a răspuns la sondaj spun că a fost o decizie bună, 18% că a fost o decizie greșită, iar 24% nu știu sau n-au răspuns.

Sondajul a fost făcut în București, pe un eșantion de 1150 de persoane, iar datele au fost culese door-to-door (pe teren), în perioada 24 – 27 aprilie. La un nivel de 95% încredere, marja de eroare din sondaj este de +/- 2,9%, conform informațiilor din sondajul Avangarde. 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version