Soluţiile prin care România s-ar putea face mare. Fiul industriaşului interbelic Max Ausnit ni le arată

ausnit_steven
Fiul marelui industriaş Max Ausnit, renumit afacerist din perioada interbelică, crede că agricultura pe suprafeţe mari şi turismul pot aduce un serios profit României.

„România are multe locuri frumoase, dar nu sunt descoperite. Turiştii din afara de-abia cunosc aceste locuri. Şi nu sunt hoteluri… Industriile de oţel şi altele nu mai pot reveni în România, pentru că sunt foarte dezvoltate în alte ţări. România ar putea să dezvolte agricultura”, a spus Steven Ausnit la ProTV, preluat de euractiv.ro.

Sfaturile lui Steven Ausnit pentru România:

  • investiţii pentru dezvoltarea agriculturii
  • România să îşi recucerească renumele de mare exportatoare de porumb
  • investiţii pentru promovarea obiectivelor turistice din România şi o reţea de drumuri impecabile pentru accesul în zonele de mare interes turistic

Steven Ausnit, 88 de ani, a părăsit România în 1939. În SUA, a dezvoltat şi apoi a vândut o afacere în domeniul ambalajelor. În prezent, urmaşii lui Max Ausnit doresc să investească într-o afacere la Lugoj, scrie Adevărul. Mai exact, Steven Ausnit aşteaptă să fie gata autostrada spre vest a României pentru a deschide primul „Parndorf” din România (un mare centru comercial, identic cu cel din apropierea Vienei, vizitat de numeroşi europeni în special pentru articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte). Tatăl lui Steven, Max Ausnit, a creat Uzinele Metalurgice Titan-Nădrag-Călan şi a condus Uzinele şi Domeniile Reşiţa (UDR), companie care avea înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial cea mai mare cifră de afaceri din România şi cei mai mulţi angajaţi, arată bzi.ro.

În 2011, România a înregistrat o creştere economică de 2,5%, în special datorită agriculurii, care a înregistrat o evoluţie de 11 procente faţă de 2010. Altă ramură cu creştere considerabilă a fost industria, cu plus 5 procente.

Turismul a mers însă extrem de prost, ţara noastră fiind vizitată de numai 1,5 milioane de turişti străini. Raportat la numărul de locuitori suntem pe ultimul loc în Europa. La gradul de ocupare a hotelurilor, ţara noastră a fost pe penultimul loc în Europa.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.