Șoferul mașinii cu număr anti PSD: „Copilul meu bun și deștept îmi cere asta, să iau atitudine”

FOTO: Facebook/Răzvan Ștefănescu
FOTO: Facebook/Răzvan Ștefănescu

Șoferul mașinii cu număr anti PSD, Răzvan Ștefănescu, a scris pe pagina sa de Facebook o concluzie la ceea ce i s-a întâmplat până acum și despre motivele care l-au făcut să recurgă la metoda de protest inedită.

„Momente de nesiguranță și îndoieli care sunt copleșitoare. În final lucrurile se rezolvă, dar o revoltă nemăsurată mă cuprinde mereu pentru că lucrurile nu pot fi așa cum trebuie și în țara mea.

Un sentiment de furie mă cuprinde când îmi privesc copilul și mă întreb: Ce fac? Unde voi ajunge? Deși pare că lucrurile sunt rezolvate pe moment, sentimentul de nesiguranță stăruie. Ce-mi rezervă viitorul acasă?

Pentru că acasă e tot acasă. Acolo mă voi întoarce în final. Ce pot face eu? Cum ripostez? Ceva trebuie să fac! Copilul meu bun și deștept îmi cere asta, să iau atitudine, chiar dacă el nu înțelege prea bine tot ce se întâmplă!”, scrie Răzvan Ștefănescu pe Facebook.

Acesta povstește și despre numărul pentru care unii l-au blamat, inclusiv oameni apropiați sau rude. „Nu este doar o sintagmă, și cu-atât mai mult – nu este doar o „înjurătură”. Am fost blamat pentru faptul că am folosit cuvintele acestea și mi s-a pus la îndoială moralitatea. Unele remarci au venit din partea oamenilor apropiați/rudelor.

Aș vrea, pentru o clipă, să ne debarasăm de rușine, de subtilități, de diplomație și falsul bun-simt. #muiepsd nu mă face ceva sau cineva. Iar #muiepsd pe mine, ca tânăr, un tânăr responsabil civic, însă deziluzionat, cu obiective precise însă puțin probabile de atins în propria țară, mă reprezintă. Că va place sau nu, că sunteți de acord sau nu”, mai spune Răzvan Ștefănescu.

Acesta mai adaugă faptul că „obscenitățile din politică, din muzică, cinematografie sau emisiunele televizate nu sunt numai tolerate, ci sunt, de cele mai multe ori, promovate intens. Politicienii care vorbesc trivial sau înjură de la tribună Parlamentului nu au fost în nicio circumstanță sancționați pentru ofensele aduse românilor sau altor politicieni, femei cu predilecție”.

Răzvan Ștefănescu a mai precizat că s-a revoltat „împotriva unui partid anti-național și împotriva unei clase politice care a dovedit de nenumărate ori că nu lupta pentru interesele acestei țări și nu face nimic pentru că românii să nu mai plece”.

„Vedeți ce se întâmplă chiar zilele acestea cu fermele și gospodăriile românești, cu culturile arse din cauza indolenței autorităților. Am folosit un sinonim al cuvântului „gură” și „a duce cu vorba”. Folosit în sens peiorativ bineînțeles.

Ce puteam face mai puțin că să aibă sens? Mai mult, orice altceva era prea mult. Am copil în mașînă. Cred în continuare că este un gest mult prea mic față de dezastrul creat și lăsat în urmă de cei ce dețin ilegitim puterea in țară mea. (…)

Sper din suflet că am fost înțeles! Vă urez tuturor o vara frumoasă, cât a mai rămas din ea, dar nu înainte de a-mi cere iertare public fiului meu, căruia i-am promis o vacanță la mare! Mulțumesc! O zi frumoasă!”, a încheiat Răzvan Ștefănescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.