Șoferul care produce cele mai multe accidente

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro

În ultimele șapte luni, șapte instructori au din toată țara au fost suspendați, după ce autoritățile i-au acuzat de fapte de corupție, potrivit stirileprotv.ro. Procurorii spun că unii elevi au dat bani în loc să facă orele de condus.

Lipsa educației rutiere este unul dintre principalele motive pentru care se întâmplă numeroase accidente. Specialiștii în circulație rutieră mai reclamă și faptul că la școala nu se învață condusul preventiv și defensiv.

În următoarea perioadă, autoritățile vor sprijini o campanie la nivel național prin care 1.000 de intructori auto vor merge gratuit la cursuri de prefecționare.

Potrivit Digi24 TV, cel mai periculos șofer are până în 25 de ani, și-a luat permisul imediat după majorat, iar părinții i-au făcut cadou o mașină cu mulți cai putere,

„Toate studiile arată că produce cele mai multe accidente cei între 18 și 24 de ani, fiind acuzat de către instructori că nu avem școli de șoferi, ci avem școli de luat permisul”, a declarat pilotul profesionist Titi Aur, care în prezent este instructor auto.

În primele 11 luni ale anului, în țara noastră au fost aproape 8.000 de accidente grave, în urma cărora au fost peste 1.700 de morți și 7.500 de răniți.

Un raport realizat de compania de consultanță Milliman, pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), arată că șoferii care produc cele mai mari daune în România sunt tineri, sub 25 de ani, care conduc mașini puternice, de peste 2.500 cmc.

Cele mai frecvente daune, 12,7%, sunt provocate de șoferii sub 25 de ani, cu mașini de peste 2.500 cmc. Pe următorul loc sunt tot șoferii sub 25 de ani, cu 10,75%, dar cu automobile cu o capacitate cilindrică între 2.000 și 2.500 cmc. Pe al treilea loc sunt șoferii între 26 și 30 de ani, cu mașini de peste 2,5 litri. Frecvența daunelor în cazul acestora este de 10.18%.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.