Șoferița care a accidentat mortal două fete în Capitală era băută

FOTO: captură video
FOTO: captură video

Femeia care a intrat cu mașina pe trotuar și a omorât două fete de 6 ani și 21 de ani, pe o stradă din nordul Bucureștiului, a consumat alcool înainte de a se urca la volan, arată analize făcute la Institutul Național de Medicină Legală, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro. Aceasta ar fi avut o alcoolemie de 0,60 la mie în sânge, la trei ore de la producerea accidentului.

Urmează să se facă un calcul retroactiv pentru a se stabili ce alcoolemie avea femeia la momentul la care a provocat accidentul.

Accidentul a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă. Șoferița a intrat în viteză din intersecție, a pierdut controlul volanului și le-a spulberat pe cele două fete. După accident, mai multe persoane au agresat atât șoferița, cât și pe pasagerul din dreapta.

Aceasta le-a spus polițiștilor că are permis din 2006, dar conduce foarte rar. Era la volan pentru că soțul ei, pasagerul din dreapta, consumase alcool. De asemenea, accidentul l-a pus pe seama faptului că a confundat pedalele și a apăsat din greșeală pe accelerație.

Șoferița are 56 de ani și este cercetată pentru ucidere din culpă. A fost chemată luni, din nou la audieri. În seara zilei de sâmbătă nu a putut da explicații procurorilor din cauza stării de șoc în care se afla și pentru că a fost bătută.

Polițiștii care au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere spun că mașina a venit cu viteză foarte mare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.