Români eroi în Italia, după ce au salvat 2 pensionari de la înec

Foto: gazzettadimantova.gelocal.it

Daniel Dănăilă, în vârstă de 35 de ani, și Alexandru Cătălin Ciofu, de 37 de ani, doi șoferi români care lucrează de ani buni în Italia, au salvat doi pensionari care avuseseră un accident și ajunseseră cu mașina într-un canal plin cu apă, unde riscau să se înece, relatează publicația italiană gazzettadimantova.gelocal.it.

Italienii Ugolino Marchiò, de 77 de ani, și Ettore Romitti, de 70 de ani, s-au ciocnit de un alt autoturism, iar mașina lor a ajuns într-un șanț de la marginea drumului care era plin cu apă. Accidentul s-a produs în comuna Curtatone din provincia Mantova.

La câteva momente după accident, cei doi bătrâni au fost salvați de cei doi șoferi români care, cu puterea brațelor, au ridicat mașina pentru a-i scoate pe bătrâni din interior, înainte de sosirea echipajelor de salvare.

„Aș dori să le mulțumesc. Au fost buni și curajoși și fără ei soțul meu și Ettore s-ar fi înecat cu siguranță”, a declarat soția lui Ugolino Marchiò.

În urma accidentului, cei doi pensionari au fost internați în spitalele din Pieve di Coriano și Mantova. Marchiò a suferit traume la pelvis, spate și femur, iar Romitti are câteva fracturi la nivelul coastelor.

„Sper că cei doi răniți se vor recupera în curând”, a declarat primarul Curtatonei Carlo Bottani, care i-a și lăudat pe cei doi români pentru „gestul eroic și exemplar”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.