Șofer român, după ce a mers pe „Drumul morții”: „Este un fel de Vest Sălbatic. Fiecare merge cum îl taie capul”

șofer mașină
Foto: SplitShire / pixabay.com

Un român stabilit în Germania, care s-a întors în țară la sfârșitul lunii iulie, a povestit prin ce a trecut după ce a circulat de curând pe E85, șoseaua din Moldova în care se întâmplă multe accidente și i se spune „Drumul morții”.

„Pe data de 31 iulie am intrat im Romania pe la vama Petea. Am parasit autostrada cam la 50 km de frontiera Romaniei. De la vama Petea, cu o oprire de 4 zile in Maramures, am venit la Constanta.

Din Maramures pana la Constanta m.am incumetat sa vin prin Mestecanis-Suceava si apoi pe celebrul E85 pana la Ramnicul Sarat. Am ramas socat. Am ajuns in punctul in care tot ce mi.am dorit este sa ajung intreg la Constanta.
De la intrarea in Romania pana la Constanta am facut mai bine de 1000 km pe drumuri nationale, fara autostrada. Este cumplit. Nimeni nu respecta nimic, nu exista politie, pe multe portiuni de drum nu exista asfalt, indicatoare s.a.m.d.
Totul este un fel de Vest Salbatic, in care fiecare face ce vrea, nimeni nu este tras la raspundere, scapa cine poate. Sa ai „tupeul” sa respecti restrictii de viteza, viteza in localitate… la un moment dat, pe E85, am renuntat. Am renuntat pt ca eram convins ca, ori cineva ma va bloca si ma va lua la bateie ori un TIR sau un alt vehicol efectiv da peste mine.
De la Suceava pana la Ramnicu Sarat, pe E85, nu am vazut picior de politist, fiecare merge cum il taie capul, nu exista Cod Rutier, nu „exista” viteza legala, nu „exista” linie continua, nu „exista” sens de mers.
In Maramures, in Ardeal soferii sunt un pic mai „omenosi”, foarte rar de agreseaza in trafic, cand poate fiecare taie linia continua pt ca tu mergi cu 50km/h in localitate sau unde este limitare dar te lasa in pace.
Pe E85 sa mergi legal inseamna ca o cauti cu lumanarea. Nu exista nici o autoritate, nici picior de politist , nu exista lege.
Imi programasem ca la iarna sa vizitez Bucovina, am renuntat. Nu mai am „curajul” sa merg pe drumuri nationale mai mult de 150 de km.
Concluzia mea: Autoritatile, statul aproba tacit tot ce se intampla pe sosele din Romania, aproba tacit toti mortii din accidente pt ca nu vezi picior de politist, de autoritate pe sosele din Romania.
Pacat. Avem o tara asa frumoasa dar trebuie sa.ti risti viata pe sosele ca sa o vezi.
Eu nu sunt dispus la asa ceva”, povestește Radu Moldoveanu, pe pagina sa de Facebook.