Șofer condamnat la închisoare după ce s-a filmat în timp ce conducea cu picioarele

șofer picioare volan
Foto: in-cyprus.com

Un șofer din Cipru care s-a filmat în timp ce conducea un vehicul de mare tonaj cu picioarele pe volan a fost condamnat la 40 de zile de închisoare, relatează publicația locală in-cyprus.com.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani a pledat vinovat pentru „condus periculos și iresponsabil”. Totodată, el a recunoscut că a condus fără să aibă asigurare.

Instanța din Larnaca, Cipru, l-a condamnat la 40 de zile de închisoare și i-a interzis să mai conducă timp de 9 luni.

Incidentul s-a petrecut anul trecut, când șoferul s-a filmat în timp ce conducea camionul ținând picioarele pe volan, pe autostrada Nicosia-Limassol.

Bărbatul a postat imaginile pe rețelele de socializare, însă videoclipul a atras numeroase critici din partea internauților și a poliției, care în scurt timp a reușit să îl identifice pe șofer.

În imagini se vede cum bărbatul virează folosindu-și picioarele sau trece pe lângă alte mașini. El ascultă muzică, știrile, și în tot acest timp nu-și dă jos picioarele de pe volan.

Inițial, bărbatul a pledat nevinovat, însă ulterior s-a răzgândit.

În Cipru, pedeapsa pentru „condus periculos” este închisoare de până la 2 ani și/sau amendă de 1.200 de euro.

Mai jos, puteți urmări filmulețul realizat de șofer:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.