Șofer amendat pentru că și-a dus mașina la spălătorie, deși MAI anunțase că este voie

spălătorie auto
Foto: paulbr75 / pixabay.com

Un bărbat din Vatra Dornei, județul Suceava, a fost amendat cu 2.000 de poliție deoarece și-a dus mașina la o spălătorie auto din oraș, deși Ministerul de Interne anunțase anterior că astfel de activități sunt permise, relatează publicația locală „Monitorul de Suceava”.

Sancțiunea a fost aplicată pe 12 aprilie, în ciuda faptului că bărbatul își trecuse în declarația pe propria răspundere că se deplasează la o spălătorie auto Self wash din apropiere și avea asupra sa și actul de identitate.

”Polițistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă și arogantă mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliției, salvării și taximetriștilor și că dorește să mă amendeze. Am încercat să-i explic de precizările oficiale ale MAI, dar agentul în cauză mi-a spus că nu îl interesează ce spune Velea sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficială a MAI și că dacă în ordonanță nu scrie negru pe alb că ai voie la spălătorie, el mă amendează și că scopul lui este de a aplica doar ordonanțele militare”, a povestit bărbatul amendat pentru sursa citată.

Deși deplasările la spălătoriile auto nu au fost incluse în ordonanțele militare, Ministerul Afacerilor Interne a publicat în urmă cu câteva zile mai multe lămuriri pe pagina sa de Facebook, în urma întrebărilor venite din partea publicului.

Printre aceste întrebări era și una referitoare la posibilitatea șoferilor de a-și duce mașina la spălătoriile auto, iar răspunsul Ministerului de Interne era clar.

Întrebare: Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina?

Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

Foto: paulbr75 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.