Socialiștii europeni au înghețat relațiile cu PSD

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Biruitorul via Wikimedia Commons

Președintele socialiștilor europeni, Serghei Stanișev, a declarat astăzi că PSE este în continuare îngrijorat de respectarea statului de drept din România.

El i-a informat pe alți oficiali europeni că, până când Guvernul român nu își clarifică poziția vizavi de respectarea statului de drept și nu respectă recomandările Comisiei Europene, Partidul Socialiștilor Europeni va considera că relațiile cu PSD sunt „înghețate”.

Relația dintre Partidul Socialiștilor Europeni și PSD va fi discutată la următoarea întâlnire a liderilor PES, ce va avea loc în luna iunie. La această dată va fi discutată calitatea de membru a PSD în Partidul Socialiștilor Europeni.

Serghei Stanișev a mai declarat că, până la acea dată, Partidul Socialiștilor Europeni nu va organiza niciun eveniment împreună cu PSD.

Pe 15 aprilie ar putea fi ultima înfățișare în procesul angajărilor fictive, în care este acuzat șeful PSD Liviu Dragnea, iar judecătorii ar putea intra în pronunțare. Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susțin procurorii DNA.

Pe 15 februarie, anul trecut, trei inculpați și-au recunoscut vinovăția în acest dosar. Tot în prima fază a procesului, la termenul din 21 martie, 2018, Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD, a transmis prin avocatul său un document prin care anunță instanța de judecată că a plătit prejudiciul în acest dosar, de peste 108.000 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.