Se decide soarta premierului Mihai Tudose: A început ședința PSD

mihai tudose premier
Foto: Pagina de Facebook Mihai Tudose

Ședința Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat, în care se va lua o decizie în ceea ce privește viitorul premierului Mihai Tudose, a început. ”Să ne dea Dumnezeu minte”, a spus Marian Oprișan – unul dintre susținătorii șefului Guvernului – înainte de întâlnire.

”În toată perioada asta nu am avut apariții publice. Am citit scrisori, am urmărit apariții publice. O să vorbesc în CEx. Voi vota, ca de obicei, cu partidul. Vorbim după CEx”, a spus Liviu Dragnea pe scările sediului PSD din Capitală.

”Trebuie să rămânem uniți, să găsim astăzi soluția finală”, a spus și Codrin Ștefănescu, primul sosit la marea ședință a PSD. Carmen Dan, ministrul Internelor, a spus că va renunța la funcție doar dacă i-o va cere partidul.

De cealaltă parte, Mihai Tudose s-a întâlnit, la Guvern, cu principalii săi susținători, vice-președintele PSD Nicolae Bădălău și liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan.

”N-am dormit de 48 de ore. Pentru mine e importantă țară, stabilitatea scenei politice, Partidul Social Democrat. Trecem azi printr-o mare încercare. Să ne dea Dumnezeu mintea românului cea de pe urmă. Cred că Guvernul României, condus de Mihai Tudose, trebuie să rămână în funcție”, a declarat Marian Oprișan.

”Ne-am dori să rămânem în continuare colegi și prieteni. Vrem să aflăm și ce urmează. Să se ia măsuri și să nu se mai repete ce s-a întâmplat în ultimele luni”, a spus și Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Tensiunile dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose vor fi tranșate în ședința de astăzi. Președintele PSD este nemulțumit de faptul că premierul nu răspunde cu promptitudinea așteptată la comenzile politice, în timp ce Tudose dorește mai multă independență în actul de guvernare.

Ideea unei reuniri a Comitetului Executiv Național a fost lansată zilele trecute de mai multe figuri marcante din PSD, cum ar fi primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, care a observat că ”motoarele administrației publice centrale și locale au încetinit”.

„Am crezut, cred şi voi continua să cred în forţa colectivă a partidului, în capacitatea de analiză, de pregătire şi de luare a deciziilor. Întotdeauna, coeziunea în partid a fost alimentată de calm, echilibru şi inteligenţă, izvorâte din dorinţa de a face bine pentru ţară. Programul de guvernare, prezentat în campania electorală de către preşedintele Liviu Dragnea, aprobat în Parlamentul României, a fost şi rămâne jurământul politic, pe care l-am depus în faţa electoratului şi pe care trebuie să îl ducem la îndeplinire. Acesta este scopul şi rolul nostru, al tuturor acelora care am fost învestiţi cu încredere din partea Partidului Social Democrat, cel care a câştigat alegerile şi a generat o majoritate stabilă în Parlament. Analizele periodice în partid devin obligatorii şi necesare, iar convocarea Comitetului Executiv Naţional pentru luni, 15 ianuarie, este o secvenţă a preocupării partidului privind buna desfăşurare a activităţii, în vederea ducerii la îndeplinire a programului de guvernare”, a scris Petre Daea, ministrul Agriculturii, pe Facebook.

Rovana Plumb a cerut și ea o lămurire a situației, în timp ce Adrian Țuțuianu, liderul PSD Dâmbovița, a luat o poziție diferită: ”Ar fi o sinucidere politică pentru PSD o nouă schimbare de Guvern. Nu sunt de acord să sacrificăm partidul și guvernarea pentru răfuielile și ambițiile personale ale unor lideri”.

Liviu Drangea a făcut un tur al filialelor PSD din Moldova, declarând că speră că Mihai Tudose va putea rămâne în continuare premier.

În același timp, șeful guvernului a intrat într-un război al declarațiilor cu Ministrul de Interne, Carmen Dan, pe care a acuzat-o că l-a mințit. Carmen Dan, a cărei imagine a fost grav afectată de scandalul polițistului pedofil, s-a apărat în fața acuzațiilor, declarând că doar Comitetul Executiv îi poate retrage spiritul politic.

https://greatnews.ro/mihai-tudose-a-vorbit-inainte-de-marea-sedinta-psd-cat-timp-mai-suntem-in-picioare/