Situație gravă în Mariupol. Peste 2.500 de oameni au fost uciși în urma atacurilor rușilor

FOTO: Captură video Twitter
FOTO: Captură video Twitter

Peste 2.500 de oameni din orașul-port Mariupol au fost uciși de la debutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, a declarat consilierul prezidențial Oleksiy Arestovych.

Acesta a citat datele furnizate de administrația locală din Mariupol și a acuzat trupele ruse că blochează asistența umanitară după ce a încercuit orașul. Rusia continuă să susțină că nu vizează ținte civile, însă bombardează zone rezidențiale.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) solicită o soluție urgentă pentru a preveni „cel mai rău scenariu” pentru civilii care au rămas în orașul Mariupol, din sudul orașului, scrie CNN.

„Cel mai rău scenariu îi așteaptă pe sutele de mii de civili prinși în lupte grele în Mariupol, dacă părțile nu ajung la un acord umanitar concret de urgență”, se arată într-un comunicat al Crucii Roșii.

CICR a cerut tuturor părților care luptă la Mariupol să ajungă la un acord de încetare a focului care să permită evacuarea în siguranță pentru civili. 

„Toți cei implicați în război trebuie să fie de acord cu modalitățile și momentul încetării focului, locațiile precise ale rutei de trecere în siguranță și apoi să se asigure că acordul este respectat”, a adăugat ICRC.