FOTO: Michelle Bender/Flickr

O fundație din Statele Unite a creat un site care să promoveze natura. Pe explore.org sunt prezentate tot felul de documentare și de imagini, unele LIVE, cu animale și fenomene ale naturii.

În această perioadă, cel mai vizualizat material video, prezentat și pe canalul Youtube este fenomenul de migrație al somonului în Parcul Național Katmai, din Alaska.

Cercetătorii au montat o cameră video pe malul unui râu care surprind inclusiv vânătoare urșilor brun, care parcurg o distanță considerabilă pentru a ajunge în această perioadă a anunlui în acest loc plin hrană pentru ei.

În fiecare an, zeci de mii de somoni se întorc din Ocean pentru a-și depune ouăle în aceste râuri de munte. Urșii îi pot vâna destul de ușor, în special în zona cascadelor, pentru că înoată în amonte.

Ecologiștii trag și un semnal de alarmă și spun că acest proces este în pericol din cauza poluării foarte mari. Puteți urmări și alte imagini LIVE din diverse locuri AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
La volan prin Europa. Cele mai atractive oferte de muncă pentru șoferi
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.