Site-ul care îți spune ce film era la modă în ziua, luna și anul în care te-ai născut

marilyn monroe
Foto: Corpus Christi Caller-Times-photo from Associated Press / Wikimedia Commons

Cu ajutorul site-ului playback.fm, cinefilii din întreaga lume pot afla care era cel mai popular film în ziua, luna și anul în care s-au născut, scrie brightside.me.

Pentru a afla care era filmul aflat în fruntea topurilor de popularite la o anumită dată, utilizatorii trebuie să completeze ziua, luna și anul în care s-au născut și să apese butonul de căutare.

Odată ce au aflat numele peliculei respective, utilizatorii pot și să urmărească trailer-ul filmului.

De exemplu, pe 5 aprilie 1999, cel mai popular film era partea întâi din trilogia „The Matrix”, care îl are pe actorul Keanu Reeves în rolul principal, și care a câștigat mai multe premii Oscar.

Cu ajutorul site-ului playback.fm, utilizatorii pot afla și numele filmelor care erau la modă la începuturile cinematografiei. Cea mai îndepărată dată pentru care site-ul furnizează numele unui film este 1 ianuarie 1912, când filmul „Quo Vadis”, regizat de Enrico Guazzoni, era preferatul publicului.

Cea mai recentă dată pentru care site-ul oferă un rezultat este 31 decembrie 2014: este vorba despre filmul „Hobbitul: Bătălia celor 5 oștiri”.

Dincolo de latura distractivă, site-ul oferă și informații interesante pentru pasionații de istoria cinematografiei și de filmele vechi.
site playback.fm

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O tânără arhitectă din România îngrijește patrimoniul faimoasei universități Oxford
Distincție importantă pentru Alexandra Dariescu, pianista din România care i-a cucerit pe britanici
Povestea singurului parfumier român. Cum a reușit într-o lume dominată de francezi?

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.