Sirop de zmeură. Cum îl prepari acasă – REŢETĂ

Siropul de zmeură te poate răcori şi energiza într-o zi călduroasă de vară.

Pentru sirop de zmeură avem nevoie de 1 kilogram de zmeură, 250 ml apă, 1 kilogram de zahăr tos şi o linguriţă de sare de lămâie.

Sarea de lămâie este folosită la siropul de zmeură deoarece aceasta nu permite zaharisirea în timp a siropului.

Sirop de zmeură – preparare

Procesul de preparare a siropului de zmeură este simplu şi destul de rapid. Spălăm zmeura şi o curăţăm de frunze şi codiţe, apoi o punem la fiert cu apa şi zahărul tos. În cele 20 de minute în care lăsăm compoziţia la fiert, luăm periodic spuma.

Sarea de lămâie se adaugă spre sfârşitul fierberii. Când siropul de zmeură este încă fierbinte, îl strecurăm. Sfatul este ca, după răcire, să punem siropul de zmeură într-un loc răcoros şi întunecos.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.