Sirop de prune. Două rețete foarte simple și rapide

Sirop de prune FOTO: congerdesign/Pixabay.com
Sirop de prune FOTO: congerdesign/Pixabay.com

De ce să-ți pui sirop de prune pe iarnă? Prunele, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, ele te ajută să îți menții atât corpul, cât și mintea sănătoasă. Potrivit medicilor, sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu și au multe fibre.

Pruntele sunt foate bune și în curele de slăbire. Sunt sărace în calorii. O prună conține în jur de 30 de calorii. De asemenea, prunele au conținut de carbohidrați buni.

Pe lângă magiun, puteți să faceți, pentru iarnă, sirop de prune. Iată o rețetă simplă de sirop de prune.

Sirop de prune. Prima rețetă

Pentru 1 litru de sirop de prune aveți nevoie de aproximativ 300 de grame de zahăr tos și o aspirină. Nu exagerați cu zahărul, pentru că prunele, mai ales cele coapte sunt foarte dulci.

Alegeți prune coape bine și aromate. Le spălați bine și le scoateți sâmburii. Apoi băgați prunele în storcător. Sucul rezultat îl amestecați bine cu zahărul, după gust și puneți apoi totul la fiert până când zahărul se topește.

În mod normal, pentru că zahărul este tos, sucul nu ajunge nici măcar să dea în clocot. Imediat se pune aspirina pisată bine și se învârte până ajunge peste tot. Siropul de prune rezultat se pune în sticle cu capac. Pentru a fi și mai sănătos, poți folosi în loc de zahăr miere de albine.

Sirop de prune. A doua rețetă

Iată încă o rețetă de sirop de prune. La două kilograme de prune și pune jumătate de kilogram de zahăr. Într-o oală mare se pun patru litri de apă la fiert.

Deasupra aburului se pune o sită care să nu atingă apa. Prunele spălate și fără sâmburi se pun în sită. În momentul în care apa ajunge la o temperatură de fierbere, aburul părește prunele din sită, iar acestea încep să elibereze sucul. Cu ajutorul unui tifon stoarceți bine prunele.

Apoi înlăturați pielița, iar siropul îl amestecați cu zahăr sau miere de albine și apoi îl puneți în sticle pe care le sterilizați.

Iată și o rețetă ceva mai complexă, recomandată de The New York Times: 

FOTO: congerdesign/Pixabay.com