Sirop de muguri de brad. Un „medicament” răcoritor – REŢETĂ

sirop_de_muguri_de_brad
Sirop de muguri de brad. Foto: deserturisimple.blogspot.ro

Cu sirop de muguri de brad şi cure în staţiunea Govora, fratele meu şi-a tratat cu succes astmul. Însă, siropul de muguri de brad nu e numai pentru cei suferinzi, ci şi pentru cei care doresc să se răcorească într-o zi călduroasă. Iată o reţetă simplă, care vă răpeşte puţin timp.

Siropul de muguri de brad se face din muguri culeşi în luna iunie, din zone montante, de preferinţă nepoluate. Pentru a prepara siropul aveţi nevoie de muguri de brad, apă, zahăr şi sare de lămâie.

Sirop de muguri de brad – Reţetă preparare:

Se spală mugurii de brad şi se pun la fiert în apă. Nu puneţi prea multă apă! Apăsând uşor pe muguri, pentru a nu se ridica odată cu apa, turnaţi lichid până acoperiţi mugurii. Aşteptaţi până când mugurii dau în clocot şi apoi lăsaţi-i la fiert încă 30 de minute, până când mugurii îşi schimba culoarea.

Mugurii de brad se ţin în apa în care au fiert până a doua zi, apoi amestecul se strecoară. Veţi obţine o cantitate de lichid. Măsuraţi-o şi pentru fiecare litru de apă, adăugaţi un kg de zahăr şi o linguriţă de sare de lămâie.

Puneţi siropul la foc şi îl fierbeţi până se leagă. Turnaţi siropul de muguri de brad, fierbinte, în sticle. Puneţi sticlele într-o tavă cu apă şi băgaţi-le cinci minute la cuptor. După ce scoateţi sticlele cu sirop de muguri de brad, înfăşuraţi-le cu o pătură şi lăsaţi-le la răcit până a doua zi.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.