Singurul primar PSD care i-a cerut public demisia lui Dragnea, după condamnare

Vladimir Petruț, primarul din Cavnic
Vladimir Petruț, primarul din Cavnic

„În calitate de membru PSD, am luat act de hotărârea instanței de judecată, care îl condamnă pe inculpatul Liviu Dragnea, în primă instanță, la închisoare cu executare.

În acest context, îi solicit public acestuia demisia de onoare din calitatăţile deţinute în acest moment, pentru a nu pune în pericol guvernarea şi credibilitatea partidului şi implicit a coaliţiei de guvernare”, a scris, pe Facebook, primarul PSD al orașului Cavnic din județul Maramureș, Vladimir Petruț.

Primarul din Cavnic nu este la primul duel cu liderii PSD. Acesta a boicotat mitingul PSD din 9 iunie, despre care a spus că este organizat pentru „penalul Dragnea”.

„Prostia asta de miting. Cum să faci un miting în capitala țării când tu conduci țara? Tu ai prefecți, primarii 80%, tu ai președinții de consilii județene, tu ai prim-ministrul, tu ai Guvernul României, tu ai Camera Deputaților, tu ai Senatul, poți face legi, poți să faci dezbateri publice (…)

Sau mergi cumva să-l aperi pe penalul Dragnea? Domnul Dragnea este condamnat penal, este penalul Dragnea!”, a spus Vladimir Petruț, primarul PSD din Cavnic, județul Maramureș.

Întrebat dacă nu e președintele partidului din care face parte, edilul maramureșean răspunde: „Nu-i condamnat penal?”

„Nu poți să mergi să fii alături de un condamnat penal. Părerea mea e că acest miting e pentru iubitorul poporului condamnatul penal Liviu Dragnea”, a subliniat el.

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, susţinea că primarul de Cavnic nu mai este de facto membru PSD din februarie 2017, când a anunţat public că renunţă la toate funcţiile deţinute în PSD şi că nu susţine politica partidului.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.