Singurul oraș din România în topul celor mai sigure destinații turistice din Europa

FOTO: LoiRo17/Pixabay.com
FOTO: LoiRo17/Pixabay.com

Site-ul europeanbestdestinations.com, care centralizează informații de la toate agențiile de turism importante din Europa, a realizat un top al celor mai sigure destinații de călătorie.

Singurul oraș românesc prezent în lista jurnaliștilor belgieni este Brașovul.

Pe primul loc se află orașul elvețian Basel, care găzduiește 40 de muzee și cel mai important eveniment de artă contemporană din lume, în timp ce podiumul este completat de o altă localitate din Elveția – Geneva – și capitala Austriei, Viena.

Pe locul patru în topul celor mai sigure destinații turistice din Europa este Zurich, un alt oraș din Elveția, în timp ce locul 5 e ocupat de Porto. Urmează, în clasament, Berna, Zagreb, Reykjavik, Split, Lisabona și Rijeka.

Brașovul e abia pe locul 12 în ierarhie, iar europeanbestestdestinations.com scrie: ”Orașul turistic aflat în centrul României e cunoscut pentru cea mai mare stațiune de ski din Estul Europei, dar și pentru peisajele sale minunate”.

În top mai sunt prezente și orașele Varșovia, Tallinn, Malaga, Edinburgh și Coimbra, dar și insula Corfu.

Industria turismului a suferit pierderi uriașe în ultimele luni, din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar și așa, multe țări europene au început să își relaxeze măsurile de oprire a răspândirii bolii și au deschis granițele pentru turiști.

Brașovul atrage anual peste un milion de turiști, fiind al doilea cel mai vizitat oraș din România, după București.